Skip to main content

Nu we weer allemaal terug naar kantoor mogen binnenkort, wordt het tijd om de hoody en joggingbroek op te ruimen en het pak uit de kast te trekken. Of nemen we onze casual outfit juist mee naar kantoor? We maakten een rondje langs de velden en vroegen het jullie op LinkedIn. 

Terwijl je in diverse blogs leest dat men een extravagante stijl verwacht, is daar in de poll van LinkedIn in ieder geval niets van terug te herkennen. De meerderheid verwacht zijn of haar kledingstijl niet aan te passen.

Een substantieel deel daarentegen denkt meer casual gekleed terug naar kantoor te gaan. Slechts een enkeling gaat voor een zakelijkere look dan voorheen.

De vraag is natuurlijk hoe werkgevers met deze voorkeuren van werknemers omgaan. Blijven de dresscodes gehandhaafd of nemen we versneld afscheid van de echt zakelijke outfits?

Sascha Bertus, imagodeskundige bij Room to Grow en auteur van het boek VerPAK je succes
“Er was eigenlijk al een enorme ‘vercasualisering’ gaande op de arbeidsmarkt. Nu werk en privé steeds meer gaan mengen en we in de toekomst misschien ook meer thuis gaan werken, denk ik dat deze trend door zal zetten.” (Bron: AD.nl)

Olaf Zwijnenburg, retailspecialist bij Rabobank.
“Bij een groot aantal merken en winkelketens die voorheen een fors omzetaandeel hadden in ‘formal wear’, zien we dat de trend naar meer ‘casual wear’ volop doorzet.” (Bron: RTL Nieuws)

Melissa Moylan, trendvoorspeller bij Fashion Snoops
“We zijn klaar met de slonzige loungewear die we thuis droegen en gaan liever in op maat gemaakte kleding naar kantoor. Maar ongemakkelijke zaken zoals torenhoge hakken of te strakke blouses zullen daar niet meer bij horen. We zullen er representatief uit willen zien, maar niet ten koste van comfort.”  (Bron: Pretty Business)

Don-Alvin Adegeest, redacteur FashionUnited
“Het huis is zowel het kantoor als een plek waar we eten, slapen, onze kinderen lesgeven, (een beetje) socializen en sporten. Dit heeft de behoefte aan mooie kleding niet verminderd, maar onderstreept de verschuiving naar functionaliteit en meervoudige doeleinden.” (Bron: FashionUnited)

Met de STAR-methode scoor je tijdens ieder sollicitatiegesprek

| Solliciteren, Tips, YoungPro | No Comments
Iedereen is zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek. Wat als je een lastige vraag krijg of ineens niet meer uit je woorden kom? Leer de STAR-methode kennen…

25 veelgestelde STAR-vragen in sollicitatiegesprekken

| Solliciteren, Tips | No Comments
Voorbereiding is ook bij sollicitatiegesprekken het halve waard. Geen 2 gesprekken zijn ooit helemaal hetzelfde, maar er zijn vragen die in ieder gesprek terugkomen. We…

5 tips om tijdens je studie de perfecte baan te vinden

| Tips, YoungPro | No Comments
Je bent student en vraagt je richting het einde van je studie af hoe je nou je eerste baan gaat vinden. Je hebt al een…

‘Oktober is Testmaand bij Flexibility Limburg’

Alle testen nu voor een introductieprijs!

Naar de actie