Skip to main content

Werkgeluk staat steeds vaker op de agenda in Nederland. Niet vreemd natuurlijk na een bizar jaar waarin de meeste werknemers het grootste deel thuis hebben doorgebracht. De vraag wat ervoor zorgt dat iemand gelukkig is op zijn of haar werk is bovendien zeer relevant in een tijd dat er meer vacatures dan werkzoekenden zijn.

Gelukkige medewerkers zijn gezonder, meer betrokken, werken beter samen en zijn productiever. Het is kortom een onderwerp dat blijvend aandacht verdiend aan de Nederlandse directietafels.

Ook bij Flexibility Limburg hebben we het er de afgelopen maanden vaak over gehad. Wat zorgt er nou voor dat je gelukkig bent op je werk? Welke factoren dragen er aan bij en welke rol speelt een manager in het geheel? We zagen reden genoeg om ons aan te sluiten bij de Week van het Werkgeluk, een initiatief van Happy Office.

Verwacht deze week dus veel opinie, tips en uitleg over wat bijdraagt aan werkgeluk. Want wees eerlijk: wil niet iedereen glimlachend aan zijn werkdag beginnen?

Gesprek met Joep Zwikker

Joep Zwikker, onze accountmanager voor Zuid-Limburg, denkt het meest na over wat werk hem brengt en wat ervoor zorgt dat hij goed in zijn vel zit. Hij schreef er een paar jaar geleden al een column over. In een interview vertelt gaat hij in op de plaats die werk inneemt in zijn leven. Dat levert een aantal verrassende uitspraken op. ‘Ik heb werk helemaal niet nodig om mijn leven zin te geven. Als ik ooit de loterij zou winnen, zou ik het zeker niet missen’, laat hij bijvoorbeeld optekenen.

Lees het gesprek met Joep Zwikker

Column Paul Bergs

Onze eigenaar, Paul Bergs, memoreerde eerder dit jaar aan hoe corona zijn managementstijl heeft veranderd. Steeds meer op basis van vertrouwen en op afstand. Dat kreeg een impuls na het lezen van het boek ‘Multiplier’ dat managers indeelt in een categorie die medewerkers aanmoedigt en ontwikkelt en een groep managers die, vaak onbewust, ervoor zorgt dat medewerkers afstompen en hun potentie niet benutten.

Naar de nieuwe column van Paul Bergs

De 7 aandachtsgebieden van werkgeluk

Er is al veel geschreven over welke factoren van invloed zijn op werkgeluk. We dragen een steentje bij door 7 onderwerpen te bespreken die op de agenda van ondernemers en HR-managers zouden moeten staan als ze streven naar gelukkiger personeel.

Naar de 7 aandachtsgebieden van werkgeluk

Waarom de focus op ‘werkgeluk’ onzinnig is volgens John Sullivan

Na al dat lezen over werkgeluk, is het tijd voor een tegengeluid. Recruitmentgoeroe John Sullivan vindt de focus op werkgeluk maar onzin en legt uit waarom. ‘Als je een gelukkig personeelsbestand wilt, waarom neem je dan niet gewoon gelukkige mensen aan?’

Lees waarom John Sullivan de focus op werkgeluk onzinnig vindt