Skip to main content

Blijft er bij jou ook wel eens een vraag langer liggen dan de bedoeling is? Wij gaan je helpen! Anouk Hendriks beantwoordt alle mogelijke vragen die er leven binnen jouw organisatie. We delen graag een aantal interessante vragen en antwoorden die deze week binnenkwamen.  Zo willen we jullie de vraag over ijsberen en pinguïns zeker niet onthouden. Blijf vooral vragen insturen! De link staat onder het artikel.

Maar liefst 23% van de nieuwe medewerkers vertrekt alweer binnen één jaar. En 46% vertrekt uiteindelijk binnen de eerste 18 maanden.

‘Waar letten recruiters op bij het zoeken op LinkedIn?’
Het belangrijkste is natuurlijk dat we je kunnen vinden! Dus zorg dat de juiste zoektermen in je profiel staan. Wil je werken als marketeer, neem die term dan op in je headline, summary en werkomschrijving. Liefst in combinatie met ‘beschikbaar’ of een term als ‘nieuwe uitdaging.’ Daarna kijken we naar je werkervaring en opleiding. Wees dus zo volledig mogelijk en noem concrete prestaties. Mijn collega’s Lenny en Nienke vertellen er binnenkort meer over!

‘Waarom gebruiken jullie de hashtag #Machine? Mis ik iets?’
Dat vroeg ik me toen ik net begon bij Flexibility Limburg ook af inderdaad! Geen idee waar de term vandaan komt, maar ‘machine’ is de hoogste vorm van lof van ons team. Dus als je een mooie plaatsing voor elkaar hebt gebokst, roept hier iedereen in de teamchat dat je een ‘machine’ bent.

‘Wat zijn scrapers?’
Een scraper haalt vacatures van internet en post ze opnieuw om bezoekers vervolgens naar hun eigen site te loodsen. Dat kan prima werken, zoals met Google for Jobs. Het kan ook fout gaan en voor online vervuiling zorgen. Neem bijvoorbeeld Joblift.

Eerder deze maand stonden er ineens vacatures onder onze naam met werklocatie ‘Bavaria, Germany’ online. Klikte je erop, kwam je op Joblift uit. Verwarrend en best irritant, maar we kunnen er bar weinig aan doen.  Als je er meer over wil weten, dan is dit een verhelderend artikel.

‘Waarom eten ijsberen eigenlijk geen pinguïns? Lusten ze die niet, ofzo?’
Haha! Dat is wel de mooiste vraag van deze week. Nee, ijsberen lusten ongetwijfeld een sappige pinguïn, maar hebben gewoon geen zin om er 12.000 kilometer voor te zwemmen. IJsberen leven namelijk op de noordpool en pinguïns alleen op het zuidelijk halfrond!

‘Wat is gemiddelde personeelsverloop in het eerste jaar momenteel?’
Dat zijn geen cijfers waar je erg vrolijk van wordt. Maar liefst 23% van de nieuwe medewerkers vertrekt alweer binnen één jaar. En 46% vertrekt uiteindelijk binnen de eerste 18 maanden. Dat is trouwens precies waarom je als organisatie niet alleen aandacht moet besteden aan het recruitment, maar de onboarding ook actief moet oppakken.

Mocht je willen weten of dat in jouw organisatie goed geregeld is, dan kun je dat hier testen. Weet je het antwoord en kun je wel wat hulp of inspiratie gebruiken, download dan ons e-book ‘Een goede onboarding voor nieuwe medewerkers.’

Stel een vraag aan Anouk!
BlogLearn Library
20 maart 2023

Ben jij een ´Quiet Quitter´?

Ik hoor je denken; wat is een Quiet Quitter of Quiet Quitting? De term is ontstaan op TikTok en verwijst naar werknemers die zich niet…
BlogNieuwsOnboarding
10 maart 2023

Charlotte van Keulen over haar eerste week bij Flexibility Limburg

Mijn eerste volle werkweek zit erop! Op woensdag 1 maart ben ik begonnen als Marketeer bij Flexibility Limburg. Eerste indruk? Wat een verademing! Contract getekend…
Blog
16 januari 2023

Personeel werven in 2023

Van zoeken naar vinden, van vinden naar behouden Het is niemand ontgaan dat 2022 een grote uitdaging bleek om personeel te vinden voor het aanzienlijke…