Skip to main content

Het is weer komkommertijd! Vakantie. Heerlijk – voor iedereen die z’n out-of-office mag aanzetten, tenminste. Want het bedrijf moet natuurlijk blijven draaien. Voor de vakantiegangers is vaak tijdelijke vervanging nodig en je kunt je teams maar het best helemaal op orde hebben voordat de drukke septemberperiode eraan komt. Gelukkig is de zomer de ideale periode om recruitment een tandje bij te zetten. Dit is waarom het zinvol is om tijdens de zomer te solliciteren.

Er is minder concurrentie

Studenten, starters, professionals…veel mensen nemen vrij in de zomer. Gaan op reis, op vakantie of blijven lekker thuis. Een groot deel van de mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan, lassen echter niet alleen een studie- of werkstop in, maar ook een sollicitatiestop! Dat veel werknemers van bedrijven op vakantie zijn, betekent ook dat veel job hunters ook weg zijn. Tel daarbij de mythe op dat solliciteren in de zomer geen zin heeft (die vooral in het buitenland overigens hardnekkig is), en de kans is groot dat jij opvalt omdat je wél in de zomer solliciteert.

Let op: solliciteer je voor een junior functie? Denk eraan dat studenten vlak voor de zomer hun papiertje halen en nu ook hard op zoek zijn. Nog een reden om te solliciteren tussen je ijsjes en strandbezoeken door.

Doe dus gerust je voordeel met deze misvatting en maak in de zomer gewoon werk van die ideale vacature; juist nu heb je veel minder concurrentie!

Parttime of interim biedt kansen

Tijdens de zomermaanden puzzelen veel bedrijven met hun personeelsbezetting. Daarnaast is het in de zomervakantie in sommige sectoren juist druk (denk aan de horeca) en staan ze te springen om hulp. Of er komen werkplekken vrij die vanwege vakanties tijdelijk ingevuld moeten worden. Dit geeft jou de ideale kans om ervaring op te doen. En wie weet is een werkgever zo tevreden, dat je mag blijven. Ook een parttime functie, een interim job of een zomerbaan geeft jou dus de kans om te laten zien wat je waard bent.

Jeanne KorevaarBlog
9 november 2022

Een dag met wielrenner Jeanne Korevaar

Het enthousiasme dat Jeanne Korevaar aan de dag legt met haar sportprestaties werkt voor Flexibility Limburg erg aanstekelijk. Reden voor ons om een dag met…
Columns
2 november 2022

Flexibility Limburg 10 jaar: what’s next?

Tien jaar en een paar maanden geleden trok ik de deur van Unique voor de laatste keer achter me dicht. Na 8 jaar in loondienst…
BlogJob MarketingTipsVacatures
14 september 2022

5 basisregels bij het schrijven van een wervende vacaturetekst anno 2022

Het schrijven van aansprekende vacatureteksten is een vak apart en staat vaak niet bovenaan op de prioriteitenlijst van de HR-afdeling. Toch levert een goed doordachte…