Als organisatie binnen de zorg wil je altijd optimaal bereikbaar zijn voor klanten en optimale klantgerichtheid bieden. Op dit moment zijn we op zoek naar enthousiaste klantenservice medewerkers die samen met MediReva het verschil willen en kunnen maken. Geef jij de best mogelijke invulling van ‘MediReva’s recept’ voor klantenservice: vriendelijkheid, behulpzaamheid, productkennis, een goede mentaliteit en dito sfeer?

Zo voelt jouw dag bij de afdeling klantenservice
Met een enthousiast en deskundig team van ruim 30 klantenservicemedewerkers behandelt MediReva dagelijks gemiddeld meer dan 2.500 telefoontjes en zorgen jullie dat de juiste hulpmiddelen besteld worden. De afdeling klantenservice vormt het eerstelijns contact voor klanten. De afdeling is onderverdeeld in diverse sub(taak)groepen om specifieke vragen van klanten, maar ook zorgprofessionals goed te kunnen beantwoorden. Je wordt daarvoor zorginhoudelijk getraind. Als klantenservicemedewerkers bij MediReva blink je uit in klantgerichtheid. In veel gevallen weet je direct wat klanten nodig hebben. Als diepgaandere zorgexpertise gewenst is, word je bijgestaan door binnendienstverpleegkundigen.

MediReva is oprecht een geweldige werkgever. Ga je hier aan de slag, dan ontvang je alles wat jouw zakelijk hartje begeert. Goede arbeidsvoorwaarden, betekenisvol werk, en een prettige cultuur en waarden. Happiness at work staat centraal. Bijna te mooi om waar te zijn lijkt het. Maar wij kunnen je verzekeren, zo is het daadwerkelijk. Wil jij aan de slag gaan als klantenservicemedewerker bij MediReva in Maastricht, via een uitzendovereenkomst?

Op 25 mei start een nieuwe training waarin je wordt opgeleid tot medewerker klantenservice bij MediReva Medische Hulpmiddelen. De drie weken durende basistraining (35 uur p/w) vindt geheel volgens de RIVM richtlijnen plaats op het kantoor in Maastricht.

Bekijk hier de vacature

Solliciteer vandaag nog!

Werken bij MediReva
Upload jouw curriculum vitae (cv) hier:
Maximale uploadgrootte: 33.55MB
Privacy *