Skip to main content

In zes stappen een goed cv

Je bent op zoek naar werk en je wilt indruk maken met je cv, maar hoe maak je nou een sterk cv? Een cv is een samenvatting van je zakelijke leven. Deze bestaat enkel uit feiten. Aan de hand van het cv kan een werkgever beoordelen of je qua ervaring, verantwoordelijkheid en persoonlijkheid bij het bedrijf past. Werkgevers ontvangen op maandelijkse basis een hoop cv´s. Recruiters kijken hierdoor vaak vluchtig een cv door, het is dus zaak jouw cv zo opvallend, compleet en overzichtelijk mogelijk te maken.

6 tips om een goed leesbaar cv te maken

Een werkgever mag niet teveel tijd aan iedere cv besteden, maar hij moet wel alle belangrijke informatie krijgen. Daarom is het belangrijk je cv zo goed mogelijk vorm te geven. Hieronder volgen een aantal tips om je daarbij te helpen.

1.Welke persoonsvorm gebruik je?

Je vertelt op een CV iets over jezelf, jouw opleidingen, stages en werkervaring. Vanzelfsprekend schrijf je daarom in de eerste persoon enkelvoud.

 1. Creëer overzicht

Maak gebruik van herkenbare tussenkopjes, zoals ervaring, studie en competenties. Daarnaast is het belangrijk om de functietitels dikgedrukt te maken.

 1. Houd het zakelijk

Door een mooie lay-out te gebruiken, springt jouw cv tussen de rest uit. Zorg dat je het niet overdrijft, want het blijft zakelijke correspondentie.

 1. Houd het kort

Tijd om het cv op te stellen, maar wat moet er in het cv komen te staan? Een cv bevat de volgende onderdelen:

 • Contactgegevens
 • Stukje over jezelf
 • Werkervaring
 • Opleidingen
 • Kennis en vaardigheden
 • Cv met foto: ja!
 1. Zet het belangrijkste op pagina 1

Zet je werkervaring in a-chronologische volgorde; je meest recente werkgever bovenaan en zo werk je omlaag.

 1. Personaliseer jouw CV afhankelijk van de vacature waarop je reageert

Je hebt uiteindelijk een basis CV gemaakt. Pas dit cv elke keer als je op een andere functie solliciteert een beetje aan op de nieuwe vacature. Bekijk goed wat van de ideale kandidaat wordt gevraagd en leg bij het beschrijven van je werkzaamheden de nadruk op die onderdelen die aansluiten op de baan waarop je solliciteert.

Noem ook jouw sterke kanten en ervaringen op waar je misschien geen diploma’s van hebt. Als ze bij de vacature passen, zijn ze belangrijk om gezien te worden.

Flexibility

Tijd voor een nieuwe uitdaging?

Bij Flexibility Zuid-Limburg staat interesse in jou hoog in het vaandel. Graag kijken we samen met jou waar je goed in bent, wat je ambities zijn en waarin je plezier beleeft op zakelijk gebied. Zo vinden wij jouw perfecte match.

Let's get in touch --> vind de baan die bij je past