Column Marcello Cardinale

Het ei van Columbus voor starters

In mijn dagelijkse werk spreek ik vaak bedrijven die interesse hebben in young potentials. Hoewel de vraag er is, komt niet elke afgestudeerde HBO’er even eenvoudig aan zijn eerste baan. Starters op de arbeidsmarkt vragen mij wel eens naar het ei van Columbus, maar bestaat dat ei daadwerkelijk of is het een kwestie van inzet, motivatie, lef en daadkracht? Hoe val je op als starter en hoe kun jij je, ondanks je gebrek aan werkervaring, onderscheiden?

Een “veranderlijk iets”

Het begint vaak al bij de eerste stap in het sollicitatieproces, het cv. Is hier voldoende aandacht aan besteed? Laat jouw cv zien wie jij daadwerkelijk bent en wat je te bieden hebt? Is het duidelijk, overzichtelijk en sluit het aan bij de desbetreffende vacature?

Ik denk dat het belang van het cv wordt onderschat.

Ik denk dat het belang van het cv wordt onderschat. Terwijl dit juist jouw kans is om een goede eerste indruk te maken. Het is je visitekaartje. Ik zie vaak dat kandidaten de standaard cv’s gebruiken en niet inspelen op de vacature waarop ze reageren. In mijn werk probeer ik je hier bewust van te maken en ook erover mee te denken. Een cv is een veranderlijk iets, dat je zorgvuldig op moet stellen en constant moet bijstellen. Dat wordt wel eens vergeten. Men steekt veel aandacht in zijn brief, maar het cv wordt “ff snel” bijgevoegd.

Mijn naam is Marcello Cardinale en ik ben werkzaam als Recruiter voor Flexibility Limburg. Wij focussen ons met name op office- en multilingual vacatures (MBO, HBO en WO). Ik ben ondertussen ruim 10 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling en heb ook in die jaren de vraag naar arbeidskrachten zien toenemen.

Ontdek onze werkwijzeBekijk onze vacatures

Een goede voorbereiding is het halve werk

De volgende stap in het proces is als vanzelfsprekend het sollicitatiegesprek. Eerst bij ons op kantoor en later – als je een goede indruk hebt gemaakt – bij de opdrachtgever. Tijdens het gesprek let ik vooral op de presentatie, motivatie en zoek ik naar de match tussen de kandidaat, opdrachtgever en functie. Ik laat me graag overtuigen en kijk verder dan puur het cv. Vaak beseffen de kandidaten niet welke competenties zij daadwerkelijk in huis hebben. Het is een mooie uitdaging om de kracht van een kandidaat tijdens het gesprek naar boven te halen. De eerste stap is bewustzijn en kennis van jezelf. Waar ben jij nou echt goed in? Wat geeft je energie?

Op het moment dat je bij de opdrachtgever op gesprek mag, nodigen wij je nogmaals uit bij ons op kantoor voor een voorbereiding. Deze voorbereiding richt zich nog sterker op het inzichtelijk maken van jouw onderscheidend vermogen. Welke zaken zijn mij opgevallen tijdens het eerste gesprek en hoe kan jij jouw onderscheidend vermogen goed uiten?

Mijn tip aan jou

Om een goed advies te geven, moet je maatwerk leveren. Elke opdrachtgever is anders, elke vacature is anders en elk functieprofiel is anders. Ik zit vol met tips en adviezen, maar wil aangeven dat een goed advies over het algemeen per vacature, opdrachtgever en kandidaat verschilt. Ik geef je vandaag een aantal vragen mee. Als je deze vragen voor jezelf beantwoordt is de basis gelegd:

  • Denk na over je persoonlijke motivatie; waarom wil jij voor dit bedrijf en in deze functie werken?
  • Wat onderscheidt jou van de andere kandidaten?
  • Heb jij de juiste drive en het lef?

Dit laatste punt is mijn belangrijkste tip: hiermee kun jij jezelf onderscheiden ondanks je werkervaring.

Dit laatste punt is mijn belangrijkste tip: hiermee kun jij jezelf onderscheiden ondanks je werkervaring. Toon jij de interesse in het bedrijf en laat jij zien dat jij het liefste morgen al zou willen starten? Laat dit zien in combinatie met een stukje durf en lef. Vraag bijvoorbeeld gerust het bedrijf om een rondleiding of om feedback op het sollicitatiegesprek… Why not?

Plan een carrièrecall

Ik denk dus dat durf en lef tonen de essentiële competenties zijn voor starters op de arbeidsmarkt. Wat denken jullie? Ik hoor graag jouw mening en laat me graag overtuigen!

Wil je persoonlijk advies ontvangen? Maak een afspraak voor een online adviesgesprek met mij. Tip: Bekijk onze actuele vacatures en denk van tevoren al na over bovenstaande vragen.

Carrierecall met Marcello
Privacy *

Plan een carrièrecall

Ik denk dus dat durf en lef tonen de essentiële competenties zijn voor starters op de arbeidsmarkt. Wat denken jullie? Ik hoor graag jouw mening en laat me graag overtuigen!

Wil je persoonlijk advies ontvangen? Maak een afspraak voor een online adviesgesprek met mij. Tip: Bekijk onze actuele vacatures en denk van tevoren al na over bovenstaande vragen.

Carrierecall met Marcello
Privacy *

Marcello Cardinale is werkzaam als Recruiter voor Flexibility Limburg. Wij focussen ons met name op office- en multilingual vacatures (MBO, HBO en WO). Marcello is ruim 10 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling.

Bekijk onze vacaturesOntdek onze werkwijze