Heb jij altijd al een cursus of vak willen volgen aan een topuniversiteit als Harvard, Cambridge of Stanford? Dan is een MOOC ideaal voor jou. En aangezien het onderwijs online vindt, kun je gewoon thuis studeren. Ideaal dus om nieuwe kennis op te doen of jouw expertise te verbreden. En MOOC’s zijn nog gratis ook!

MOOC: Massive Open Online Course
MOOC staat voor Massive Open Online Course; een online cursus waarvoor iedereen zich mag inschrijven. Deelname is gratis. MOOC’s kunnen wel tienduizenden deelnemers hebben. Een MOOC is een complete, op zichzelf staande cursus die speciaal voor internet is ontwikkeld en geen bijzondere eisen stelt aan de vooropleiding van de deelnemers.

Topuniversiteiten als Cambridge, Oxford en Harvard
Alle topuniversiteiten ter wereld doen inmiddels mee. Zo kom je op websites als coursera.org en edx.org namen als Oxford, Cambridge en Harvard tegen. Ook vrijwel alle Nederlandse universiteiten zijn van de partij met een heel uiteenlopend aanbod. Er is werkelijk voor ieder wat wils.

Hoe werkt een MOOC?
MOOC’s hebben meestal een specifieke start- en einddatum, ze vinden een paar keer per jaar plaats, en duren weken in plaats van de maanden of jaren die traditionele universitaire cursussen duren.

Tijdens een MOOC maak je gebruik van een breed scala aan online media en interactieve tools om te communiceren met universitaire docenten en andere cursisten. Het kan gaan om videocolleges, artikelen, discussies, opdrachten en sociale netwerken.

Hier vind je het actuele aanbod
Er zijn twee internationale verzamelsites, waar je de meeste MOOC’s op kunt vinden: edX en Coursera. Het aanbod van Nederlandse universiteiten vind je op hun eigen websites. Klik hier voor het actuele overzicht van de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Leiden.

SolliciterenTips
15 juni 2021

Zet de trend door en wordt de dresscode nog meer casual na corona?

Nu we weer allemaal terug naar kantoor mogen binnenkort, wordt het tijd om de hoody en joggingbroek op te ruimen en het pak uit de…
SolliciterenTips
4 mei 2021

Download de whitepaper ‘Zo maak je een succes van ieder sollicitatiegesprek’

Download de whitepaper Je hebt de perfecte vacature gevonden en gesolliciteerd! En nu ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Goed nieuws! Download en lees onze…
Tips
4 mei 2021

10 tips om alles uit jouw eerste werkdag te halen

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! We begrijpen dat een eerste werkdag best spannend kan zijn: allemaal nieuwe collega’s, een nieuwe werkplek en natuurlijk ook een…