Skip to main content

Ajax beleefde in 2018-2019 een fantastisch seizoen. Niet alleen werden de Amsterdammers landskampioen, ze wonnen de beker en reikten voor het eerst sinds 1997 tot de halve finales van de Champions League.  Het wrange van zulke prestaties, is dat rijke buitenlandse clubs vervolgens de halve selectie overnemen en je beste spelers dus vertrekken. En inderdaad, Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt tekenden bij buitenlandse clubs.

Gelukkig bleef coach Erik ten Hag, waardoor de leiding en aanpak niet veranderde. Ook de manier waarop Ajax wil voetballen wijzigde (uiteraard) niet. Zo kon Ajax doorselecteren en wederom bouwen aan een succesteam.  Dit seizoen plaatste Ajax zich vervolgens op indrukwekkende wijze voor de knock-outfase van de Champions League door alle poulewedstrijden te winnen. Het gemak waarmee tegenstanders als Borussia Dortmund en Sporting van de mat werden gespeeld, was verbluffend.

De vergelijking met Ajax schoot de afgelopen weken vaak door mijn hoofd. Ons team is afgelopen jaar gegroeid van 5 naar 9 leden. Ook binnen de ‘selectie’ waren er een paar kleine wijzigingen. Daarnaast openden we dit najaar een tweede vestiging in Roermond. Eigenlijk staan er dus twee nieuwe teams aan de start op 1 januari.

Wat hebben die teams nodig om ook volgend jaar succesvol te zijn? Om de groeicurve vast te houden en tegelijkertijd op de ‘Flexibility Limburg’-manier hun werk te doen?

In een tijd van krapte en economische groei zijn staan vergelijkbare vragen centraal op de agenda van directies en HR-afdelingen. Vrijwel iedereen met wie ik sprak in de serie ‘Concreet’ gaf aan dat de combinatie van leiderschap en draagvlak essentieel is. Schep dus duidelijke kaders, maar biedt medewerkers daarbinnen alle ruimte om zich te ontplooien.

Dat is ook de reden dat ik met veel vertrouwen uitkijk naar komend jaar. Er staat weliswaar een nieuwe ploeg bij Flexibility Limburg, maar de doelen zijn duidelijk en bovendien is er de vertrouwde werkwijze waarmee we aan de slag gaan.

Het organiseren van een perfecte onboarding is ons wel toevertrouwd, maar minstens zo belangrijk is trouwens dat nieuwe collega’s worden opgevangen door cultuurbewakers, collega’s die al langer bij Flexibility Limburg werken en van de hoed en de rand weten. Ook bij Ajax zorgen routiniers als Dusan Tadic en Daley Blind immers dat nieuwe spelers zich snel op hun gemak voelen. Dat zit helemaal goed bij Flexibility Limburg. Ik verheug me op het nieuwe jaar, de ontwikkeling van onze teams en uiteraard de achtste finale van Ajax tegen Benfica. Ik wens iedereen gezellige feestdagen en alvast de beste wensen voor 2022!

Paul Bergs
Directeur

Loek Vaessen positief gezond

Loek Vaessen: “Vanuit mijn eigen levensgeschiedenis heb ik een missie meegenomen.”

| Concreet met Paul Bergs | No Comments
Hij heeft een belangrijke vinger in de pap bij de realisatie van een positief gezond Limburg. Loek Vaessen is een man die er zijn missie…

Flexibility Limburg 10 jaar: what’s next?

| Columns | No Comments
Tien jaar en een paar maanden geleden trok ik de deur van Unique voor de laatste keer achter me dicht. Na 8 jaar in loondienst…

Marc Lammers: “Waar een crisis is, is een kans”

| Concreet met Paul Bergs | No Comments
Succescoach Marc Lammers is gastspreker op het Flexibility Limburg 10 jaar Event in oktober. Paul sprak hem over kansen grijpen, omgaan met veranderende omstandigheden en…