Skip to main content

Royal Mosa, bekende Maastrichtse tegelfabrikant, wil hun support gericht op de Amerikaanse markt gaan versterken. Kim Kockelkorn, International HR Business Partner bij Royal Mosa, schakelt de hulp van Flexibility Limburg in. “Omdat het gaat om een vrij nieuwe markt voor ons, met andere werktijden en andere richtlijnen, zijn we op zoek gegaan naar een senior profiel; iemand die snel zelfstandig aan het werk kan gaan en daarmee samen met ons deze markt verder gaat ontdekken en uitbouwen”, vertelt Kim.

“Recruitment is een vak apart dat soms heel anders uitpakt dan je van tevoren denkt of verwacht. Je moet open blijven staan voor de onverwachte kandidaten.”

Het voordeel van de twijfel
Na een uitgebreid gesprek over de functie en het profiel waarnaar Royal Mosa opzoek is, gaat Flexibility Limburg aan de slag met de werving. Tijdens dit proces komen er verschillende profielen voorbij, waaronder het profiel van Luuk Janssen. Zijn cv past niet direct binnen de geschetste kaders van de senior waar Royal Mosa naar opzoek is, maar toch ziet Flexibility Limburg aanknopingspunten voor een eventuele match en besluit hem verder mee te nemen in het proces.

“Luuk had nog geen concrete ervaring in customer service, maar beschikte wel over een hbo werk- en denkniveau én hij beheerste meerdere talen. Met name zijn Engels taalniveau (C2) viel mij op en ondanks zijn leeftijd had hij toch al een behoorlijk cv; ruim 5 jaar werkervaring binnen diverse branches en functies. Ondanks dat hij nooit een echte customer service functie had vervuld, kwamen de aspecten die hiervoor belangrijk zijn wel aan bod bij zijn vorige werkgevers, met name het klantencontact en een stuk sales”, aldus Lenny Gerards, recruiter bij Flexibility Limburg. Gelukkig werd dit bij het voorstellen van Luuk ook door Royal Mosa opgepikt. “Luuk werd voorgesteld als een hele enthousiaste kandidaat, met toch wel wat relevante ervaring en daarnaast had hij ook een eigen bedrijfje gehad en dat sprak mij toch wel aan”, vertelt Kim. Dat was dan ook voldoende om Luuk het voordeel van de twijfel te geven en hem uit te nodigen voor een gesprek.

“Het sprak me meteen aan”
“Ik had in eerste instantie op een andere vacature gesolliciteerd, toen Lenny (recruiter bij Flexibility Limburg) het bedrijf Royal Mosa bij mij introduceerde. Het sprak me meteen aan. Ik ken het bedrijf al langer, omdat ik er vaak langskom tijdens de hardloop- en fietstours die ik voor toeristen organiseer hier in Maastricht. Maar ook door de functie die Lenny omschreef, waarin je veel contact hebt met mensen en ze kan adviseren, wilde ik er graag meer over weten”, vertelt Luuk Janssen. Met enthousiasme is Luuk op gesprek gegaan bij Kim.

“Luuk wist met zijn enthousiasme ons te overtuigen”
Uiteindelijk waren er nog drie kandidaten in de race, waaronder ook een meer senior kandidaat. Toch bleek Luuk de juiste kandidaat voor de job en is hij ondertussen gestart als inside sales medewerker voor de US binnen Royal Mosa. “De andere kandidaat was inderdaad meer senior, maar tijdens het gesprek bleek deze ervaring veel meer in één specifiek onderdeel van customer service te liggen, wat binnen Mosa juist een kleinere rol speelt. Daarentegen had Luuk deze ervaring niet, maar wist hij met zijn enthousiasme en andere ervaringen ons snel te overtuigen”, aldus Kim.

“Deze baan en werkgever passen echt goed bij mij”, vertelt Luuk. “Binnen de functie moet ik nog veel leren, leuke uitdaging! Binnen het bedrijf en tussen de collega’s voel ik me nu al thuis.”

“Recruitment is een vak apart dat soms heel anders uitpakt dan je van tevoren denkt of verwacht. Je moet open blijven staan voor de onverwachte kandidaten. Zo zijn wij erg blij met Luuk in ons team, die open staat om veel bij ons te leren”, sluit Kim af. Lenny sluit zich hierbij aan. “Het cv van Luuk sprak me meteen aan, was het niet concreet voor een vacature, dan wel om vrijblijvend kennis te maken. Na de kennismaking zag ik de match voor de functie bij Royal Mosa”.

Het kan lastig zijn de juiste kandidaat voor de functie direct aan zijn of haar cv te herkennen. Het zijn namelijk juist de persoonskenmerken die vaak het verschil maken bij een goede match. Heb jij moeite met het vinden van een geschikte kandidaat en lijkt het alsof een goede match niet mogelijk is? Dan gaan wij graag de uitdaging met je aan. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Lees ook het verhaal van Werkgever Doco International
Vacatures bekijken
Referenties
26 mei 2021

‘Flexibility Limburg past erg goed bij onze bedrijfsfilosofie’

David Salemans, mede-eigenaar Duurzame Techniek "Wij zochten al geruime tijd een Specialist Regeltechniek en stelden daar best hoge eisen aan. Daarom zochten we in eerste…
BlogCasesOnboarding
25 november 2020

Onboarding en het belang van een goede match met uw kernwaarden

Het is vanzelfsprekend dat wij binnen Flexibility Limburg als recruitment professionals veel aandacht besteden aan de zoektocht naar de juiste kandidaat. Een uitgebreid Werving- en…
Cases
17 juli 2020

Het voordeel van de twijfel

Royal Mosa, bekende Maastrichtse tegelfabrikant, wil hun support gericht op de Amerikaanse markt gaan versterken. Kim Kockelkorn, International HR Business Partner bij Royal Mosa, schakelt…
Referenties
17 april 2020

Een match met de bedrijfscultuur als belangrijkste voorwaarde voor succes

Johnny Creemers, Managing Director Doco International: “Paul begrijpt altijd welke medewerker ik zoek: op inhoudelijk én persoonlijk vlak. We zoeken steeds weer nieuwe medewerkers met…

‘Oktober is Testmaand bij Flexibility Limburg’

Alle testen nu voor een introductieprijs!

Naar de actie