De wereld is in korte tijd snel veranderd. Zo ook de manier van werken. Door al dat thuiswerk mis je soms de verbinding met je collega’s. Organiseer daarom een digitale vrijdagmiddagborrel! Wij geven je 9 tips.

Tip#1 Plan op tijd

Prik meteen een datum en nodig je collega’s uit via een appje, mailtje, kaartje… Oké, zijn de uitnodigingen de deur uit? Dan kan het échte werk beginnen!

Tip#2 Kies de tool die past

Eigenlijk zijn de opties oneindig. Onze top 3? Microsoft Teams, Skype en Zoom!

Tip#3 Mute

Vooral als je met een grotere groep bent is het aan te raden om gebruik te maken van de ‘mute’ knop. Het klinkt ongezellig, maar het eindresultaat is veel beter. Als iedereen die niet praat zichzelf namelijk op mute zet, is er weinig ruis.

Tip#4 Online playlist

Veel websites adviseren om géén muziek af te spelen, maar zonder muziek wordt het echter al snel een standaard vergadering. Zoek een borrel playlist uit en zorg ervoor dat iedereen dezelfde playlist opzet. Maar dan wel digitaal,  zachtjes.. en als achtergrondmuziek. Deel je muziek niet met iedereen want dan versta je niemand meer.

Tip#5 Go low budget

Wil je de digitale borrel laagdrempelig insteken met een laag budget? Spreek dan met het team af dat iedereen zelf zorgt voor een hapje en drankje.

Tip#6 Digitale proeverij

Wil je net wat meer doen? Organiseer een digitale proeverij, waar bijvoorbeeld wijn, bier, whiskey of kaas wordt opgestuurd naar alle deelnemers! Google maar eens. Er zijn genoeg aanbieders.

Tip#7 Zorg voor entertainment 

Entertainment is een belangrijke toevoeging voor jouw digitale borrel. Maar hoe pak je dit aan? Je kunt het natuurlijk door een professionele partij laten organiseren. Liever zelf organiseren? Google dan eens op online quiz tools. Er zijn er genoeg!

Tip#8 Bereid het goed voor

Zorg dat iedereen voorbereid is, de juiste software heeft gedownload vóór de borrel. Voorzie de borrelaars van de juiste informatie: waar, wanneer, hoe en hoe laat. Gaat dit mis? Dan is de digitale borrel al een stuk minder gezellig.

Tip#9 Herhaal!

Wil je de verbinding met het team behouden? Organiseer de digitale borrel periodiek. Zelf geen tijd om het alsmaar te organiseren? Laat elke borrel door een ander teamlid organiseren!

BlogInterview
16 juni 2021

Roy Reulen (MCM): “Persoonlijke doelen zijn zakelijke doelen geworden sinds ik mede-eigenaar ben van MCM”

Samen met Financieel Directeur en mede-eigenaar Roy Reulen van Metals Chemicals Maastricht (MCM) bespreekt Paul Bergs thuiswerken en hun persoonlijke drive.  "Al voor de coronacrisis…
SolliciterenTips
15 juni 2021

Zet de trend door en wordt de dresscode nog meer casual na corona?

Nu we weer allemaal terug naar kantoor mogen binnenkort, wordt het tijd om de hoody en joggingbroek op te ruimen en het pak uit de…
Blog
18 mei 2021

CEO Paul Ummels: “De combinatie van leiderschap en vertrouwen is cruciaal”

Paul Ummels is stellig: ‘De combinatie van duidelijk leiderschap en vertrouwen in mensen zorgt ervoor dat ons bedrijf stappen maakt.’ Paul Bergs gaat in gesprek…
Blog
14 mei 2021

4 redenen om vakantiekrachten in te schakelen

De zomer staat voor de deur! Dat betekent dat veel jongeren werk zoeken om een vakantie te betalen, alvast geld te verdienen voor het studentenleven…

Leave a Reply