Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

De eerste werkdag bestond voornamelijk uit het regelen van praktische zaken, een rondje maken door de organisatie en een presentatie bijwonen over de systemen die gebruikt worden binnen Rockpanel. Ondanks dat het merendeel van de collega’s thuiswerken, heb ik toch een aantal collega’s in real life kunnen spreken. Mijn leidinggevende had ook een lunch georganiseerd, wat ervoor zorgde dat er ook tijd was om over niet werk-gerelateerde zaken te praten.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

De begeleiding is echt top geregeld. Ik heb een aantal aanspreekpunten binnen de organisatie waar ik altijd met vragen terecht kan. De eerste weken hebben voornamelijk in het teken gestaan van introducties. Op deze manier heb ik kennis kunnen maken met iedereen, heb ik een beeld gekregen van wie mijn directe collega is en wat de taken van de betreffende collega zijn. Dat is iets waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Er is niet een leukste moment te noemen, al was het beroemde Flexibility- taartje zeker een hoogtepunt. Ik heb de afgelopen weken gewoon als heel prettig ervaren, dus ik ben in het algemeen heel tevreden.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Ik denk dat werkgevers ondanks alle COVID-maatregelen toch een fatsoenlijke onboarding kunnen organiseren. Online meetings hebben ook zo hun voordelen. Ik heb zelf gemerkt dat collega’s hun verhaal makkelijker vertellen als er snelle toegang is tot digitale informatie en documenten,  waardoor het verhaal meteen ook visueel wordt.

Wum Lambie startte op 1 juli als Marketing Leads Coördinator bij Rockpanel.

Rockpanel produceert plaatmateriaal dat wordt toegepast in geventileerde constructies, zoals gevelbekleding, dakranden en boeiboorden. Rockpanel maakt onderdeel uit van de ROCKWOOL Groep.

SolliciterenTipsYoungPro
20 oktober 2021

Met de STAR-methode scoor je tijdens ieder sollicitatiegesprek

Iedereen is zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek. Wat als je een lastige vraag krijg of ineens niet meer uit je woorden kom? Leer de STAR-methode kennen…
SolliciterenTips
20 oktober 2021

25 veelgestelde STAR-vragen in sollicitatiegesprekken

Voorbereiding is ook bij sollicitatiegesprekken het halve waard. Geen 2 gesprekken zijn ooit helemaal hetzelfde, maar er zijn vragen die in ieder gesprek terugkomen. We…
Onboarding
9 september 2021

4 vragen over de onboarding van Suyen Martijn-Perez bij Vivere Europe

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk…