De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

De eerste werkdag bestond voornamelijk uit het regelen van praktische zaken, een rondje maken door de organisatie en een presentatie bijwonen over de systemen die gebruikt worden binnen Rockpanel. Ondanks dat het merendeel van de collega’s thuiswerken, heb ik toch een aantal collega’s in real life kunnen spreken. Mijn leidinggevende had ook een lunch georganiseerd, wat ervoor zorgde dat er ook tijd was om over niet werk-gerelateerde zaken te praten.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

De begeleiding is echt top geregeld. Ik heb een aantal aanspreekpunten binnen de organisatie waar ik altijd met vragen terecht kan. De eerste weken hebben voornamelijk in het teken gestaan van introducties. Op deze manier heb ik kennis kunnen maken met iedereen, heb ik een beeld gekregen van wie mijn directe collega is en wat de taken van de betreffende collega zijn. Dat is iets waar ik persoonlijk veel waarde aan hecht.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Er is niet een leukste moment te noemen, al was het beroemde Flexibility- taartje zeker een hoogtepunt. Ik heb de afgelopen weken gewoon als heel prettig ervaren, dus ik ben in het algemeen heel tevreden.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Ik denk dat werkgevers ondanks alle COVID-maatregelen toch een fatsoenlijke onboarding kunnen organiseren. Online meetings hebben ook zo hun voordelen. Ik heb zelf gemerkt dat collega’s hun verhaal makkelijker vertellen als er snelle toegang is tot digitale informatie en documenten,  waardoor het verhaal meteen ook visueel wordt.

Wum Lambie startte op 1 juli als Marketing Leads Coördinator bij Rockpanel.

Rockpanel produceert plaatmateriaal dat wordt toegepast in geventileerde constructies, zoals gevelbekleding, dakranden en boeiboorden. Rockpanel maakt onderdeel uit van de ROCKWOOL Groep.

Onboarding
20 juli 2021

4 vragen over de onboarding van Wum Lambie bij Rockpanel

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk…
BlogOnboarding
22 juni 2021

De 5 tips die Google haar managers stuurt over onboarding

Succesvolle bedrijven worden gebouwd door geweldige mensen. Het vermogen om talent te werven is bijna net zo belangrijk als het vermogen om dat talent vervolgens…
Onboarding
16 juni 2021

4 vragen over de onboarding van Etienne Fruitman bij SFA Benelux

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk…