Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Ik was erg nerveus, maar op de eerste dag hebben ze me rustig laten meekijken hoe het allemaal gaat. Mijn nieuwe collega’s zeiden ook dat ze niet  verwachtten dat ik alles meteen wist, dus dat we het rustig aan gingen doen.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

De begeleiding was supergoed. Vivere is zeer goed gedocumenteerd. Over alles staat in details beschreven hoe het uitgevoerd moet worden. Daarnaast kijkt een collega altijd mee of het goed gaat.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Het was heel belangrijk voor Vivere dat ik wist wie iedereen was en hoe ze zijn begonnen. Dus hebben ze mij meteen geïntroduceerd aan de founder van het bedrijf in Canada!

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Begin vroeg met onboarding, dus zodra iemand zijn of haar contract heeft getekend. Zo kun je een nieuwe medewerker vroegtijdig verwelkomen in je bedrijf.

Je kunt essentiële informatie ook digitaal met je nieuwe collega’s delen. Hierdoor kunnen ze goed voorbereid op hun eerste werkdag verschijnen. Werkinstructies, regels en informatie over de dresscode zijn voorbeelden van zulke essentiële informatie.

Suyen Martijn-Perez startte op 2 augustus als Commercieel Administratief Medewerker bij Vivere Europe.

Vivere Europe B.V. (onderdeel van Vivere Ltd.in Canada) is actief op het gebied van design hangmatten en loungestoelen in trendy kleuren. Vivere is producent, importeur, exporteur, distributeur en groothandel voor de Europese retailers. Het bedrijf is gevestigd in Geleen.

SolliciterenTipsYoungPro
20 oktober 2021

Met de STAR-methode scoor je tijdens ieder sollicitatiegesprek

Iedereen is zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek. Wat als je een lastige vraag krijg of ineens niet meer uit je woorden kom? Leer de STAR-methode kennen…
SolliciterenTips
20 oktober 2021

25 veelgestelde STAR-vragen in sollicitatiegesprekken

Voorbereiding is ook bij sollicitatiegesprekken het halve waard. Geen 2 gesprekken zijn ooit helemaal hetzelfde, maar er zijn vragen die in ieder gesprek terugkomen. We…
Onboarding
9 september 2021

4 vragen over de onboarding van Suyen Martijn-Perez bij Vivere Europe

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk…

‘Oktober is Testmaand bij Flexibility Limburg’

Alle testen nu voor een introductieprijs!

Naar de actie