Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Maandag 6 december begon uiteraard met een lekkere bak koffie.  Na even wat gekletst te hebben begon het overleg waaraan ik online aan deelnam. Vervolgens ben ik op mijn werkplek aan de slag gegaan om wegwijs te raken met de systemen. Ik heb gedurende de dag bij een aantal collega mee mogen kijken met reguliere werkzaamheden. Aan het einde van de mocht ik mijn auto gaan ophalen, dus dat was een leuke afsluiter. Kortom, een dag met veel indrukken,  een gezellig team en met een warm welkom.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

Die was en is goed! Iedereen is heel behulpzaam en ik voel me vrij om vragen in de groep te gooien als ik die heb. Ik heb voordat ik begon een checklist ontvangen en dit is een prettige leidraad om te zien of ik alles al een keer heb mee gekeken of zelf heb gedaan. De beste leerweg is ‘learning by doing’ als je het mij vraagt en ik krijg hier volop de ruimte en het vertrouwen voor.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Het zijn al zovele leuke dingen! Overall is het de lol in het werk. ‘Work hard play hard’ is het motto. De sfeer is goed, op zijn tijd vliegt er confetti door het kantoor, we lunchen gezellig samen, maken even een korte wandeling of vieren een succes. De kerstwandeling (op geleende schoenen!) in de heuvels van Meerssen was misschien nog wel het leukste tot nu toe!

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Maak de komst van de nieuwe collega belangrijk en maak een planning voor de nieuwe medewerker. Zodat hij/zij weet wat hij/zij kan verwachten die 1e periode. Ook zodat collega’s rekening houden met hun eigen werk en tijd hebben om de nieuwe collega mee in te werken. Doe het in ieder geval niet ‘snel even tussen door’.

Marieke Henke startte op 6 december als Accountmanager bij Flexibility Limburg.

Flexibility Limburg is sinds 2012 expert in Office vacatures, met meertaligheid als specialisme. Er werken inmiddels 9 medewerkers bij Flexibility Limburg dat gevestigd is op Maastricht-Airport en in het centrum van Roermond.

BlogNieuwsOnboarding
10 maart 2023

Charlotte van Keulen over haar eerste week bij Flexibility Limburg

Mijn eerste volle werkweek zit erop! Op woensdag 1 maart ben ik begonnen als Marketeer bij Flexibility Limburg. Eerste indruk? Wat een verademing! Contract getekend…
BlogSolliciteren
11 augustus 2022

Werkgevers, vertel je verhaal!

Wedden dat werknemers dit belangrijk vinden? Steeds meer werknemers willen werken bij bedrijven die een positieve invloed hebben op de maatschappij. Zij verwachten dat een…
Solliciteren
10 mei 2022

5 tips voor de voorbereiding op je sollicitatiegesprek.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met de werkgever. Tijd dus om te laten…