Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag er uit?

Druk! Meteen op maandag om 08.30 uur mee in het teamoverleg. Daarna heb ik samen met Paul de planning voor de eerste weken doorgenomen en vervolgens zijn we samen aan de slag gegaan.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

Goed, ik kon merken dat er goed was nagedacht over de onboarding en wat er nodig is om mij goed te laten functioneren. Daarnaast helpen alle collega’s mij erg goed en wordt er ruim de tijd genomen als ik een vraag heb.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

De bedrijfsbezoeken! Vanaf het moment dat ik gestart ben, wordt ik veel meegenomen naar bedrijfsbezoeken. Zo zie ik voor welke opdrachtgever ik aan het werven ben en kan ik ook de kandidaten concretere informatie bieden. Daarnaast is het fijn dat ik de mensen die ik nu veel aan de telefoon heb al ‘in het echt’ heb gesproken.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Maak één iemand verantwoordelijk voor de onboarding, maar laat de nieuwe werknemer wel met verschillende mensen meekijken. Hierdoor wordt de nieuwe collega niet te veel in het diepe gegooid maar kan hij-zij wel met verschillende collega´s meekijken.

Luuk Bouwhuis startte op 1 juni als Recruiter bij Flexibility Limburg.

Flexibility Limburg is sinds 2012 expert in Office vacatures, met meertaligheid als specialisme. Er werken inmiddels 8 medewerkers bij Flexibility Limburg dat gevestigd is op Maastricht-Airport.

BlogNieuwsOnboarding
10 maart 2023

Charlotte van Keulen over haar eerste week bij Flexibility Limburg

Mijn eerste volle werkweek zit erop! Op woensdag 1 maart ben ik begonnen als Marketeer bij Flexibility Limburg. Eerste indruk? Wat een verademing! Contract getekend…
BlogSolliciteren
11 augustus 2022

Werkgevers, vertel je verhaal!

Wedden dat werknemers dit belangrijk vinden? Steeds meer werknemers willen werken bij bedrijven die een positieve invloed hebben op de maatschappij. Zij verwachten dat een…
Solliciteren
10 mei 2022

5 tips voor de voorbereiding op je sollicitatiegesprek.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met de werkgever. Tijd dus om te laten…