Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Ik had een hele leuke eerste werkdag waar ik met veel plezier op terug kijk. Ongeveer een week voor mijn eerste werkdag kreeg ik de onboarding gids toegestuurd. Hierdoor wist ik al een beetje wat mij te wachten stond en ook dat ik tegelijk met Esther zou starten. Dat gaf mij stiekem toch wel een gerust gevoel, ik zou niet de enige ‘nieuwe’ zijn in het team.

Bij aankomst op kantoor werd ik direct welkom geheten door het hele team, iedereen was aanwezig om Esther en mij te ontmoeten. Dat gaf gelijk een welkom gevoel en een leuke start van het nieuwe jaar! Na een korte kennismaking met de collega’s begon het weekoverleg waarin er gereflecteerd wordt op de voorgaande week en vooruitgekeken wordt naar de opkomende week.

Vervolgens ging iedereen aan de slag en kregen Esther en ik onze introductie. Er was de hele dag tijd vrijgemaakt om ons een introductie en uitleg te geven over de systemen en werkwijzen.

Na mijn eerste werkdag wist ik eigenlijk direct zeker, hier ga ik het naar mijn zin hebben. Dat was een mooie afsluiter van de dag!

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

Doordat ik als groentje in het vak nog geen ervaring als recruiter had, was veel informatie nog nieuw voor mij. Hierdoor had ik zeker in de eerste weken nog best wel veel vragen en moest ik nog veel meekijken en meeluisteren. Ik ben tijdens deze periode enorm goed begeleid, iedere vraag die ik had werd met het grootste geduld tot in detail uitgelegd.

Het was zeker in de eerste weken, maar eigenlijk nog steeds, heel waardevol om 1 aanspreekpunt / begeleider te hebben om alles mee te kunnen bespreken waar ik mee bezig ben, waar ik tegen aan loop, hoe ik dingen het beste kan aanpakken maar ook om feedback van te ontvangen.

Hiernaast waren (zijn) ook alle andere collega’s heel behulpzaam en heb ik me geen enkel moment bezwaard hoeven voelen om een collega om hulp te vragen. Dit heeft mij enorm vooruit geholpen en heeft er mede voor gezorgd dat ik inmiddels al een aantal kandidaten aan een nieuwe baan heb mogen helpen (wat ik overigens érg leuk vind!).

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

Dat al mijn collega’s hun eigen verhaal hebben waarom zij in de branche werken met ieder een andere achtergrond. Ik vind het enorm leuk dat iedereen zijn werk zó gemotiveerd en met zo veel plezier uitvoert, dat zorgt voor een hele leuke werksfeer en een goede drive. Het is echt een team waarin iedereen elkaar aanvult en daardoor naar een hoger niveau tilt. Ik vind het enorm leuk om deel uit te mogen maken van het team!

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Ik heb het heel positief ervaren dat ik bij indiensttreding direct welkom geheten werd door al mijn collega’s. Daarnaast dat mijn komst goed voorbereid was, d.m.v. de onboarding gids maar ook doordat ik op mijn eerste werkdag direct werd voorzien van een ingesteld account en mijn collega’s de tijd namen om uitleg en introductie te geven.

Een goede voorbereiding en voldoende tijd investeren in het begin zorgde er gelijk voor dat ik sneller zelfstandig aan de slag kon, de organisatie en collega’s beter leerde kennen en ik mij op mijn gemak voelde op mijn nieuwe werkplek.

Evy Gulikers startte op 1 januari als Recruiter bij Flexibility Limburg.

Flexibility Limburg is sinds 2012 expert in Office vacatures, met meertaligheid als specialisme. Er werken inmiddels 9 medewerkers bij Flexibility Limburg dat gevestigd is op Maastricht-Airport en in het centrum van Roermond.

BlogNieuwsOnboarding
10 maart 2023

Charlotte van Keulen over haar eerste week bij Flexibility Limburg

Mijn eerste volle werkweek zit erop! Op woensdag 1 maart ben ik begonnen als Marketeer bij Flexibility Limburg. Eerste indruk? Wat een verademing! Contract getekend…
BlogSolliciteren
11 augustus 2022

Werkgevers, vertel je verhaal!

Wedden dat werknemers dit belangrijk vinden? Steeds meer werknemers willen werken bij bedrijven die een positieve invloed hebben op de maatschappij. Zij verwachten dat een…
Solliciteren
10 mei 2022

5 tips voor de voorbereiding op je sollicitatiegesprek.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met de werkgever. Tijd dus om te laten…