Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Mijn eerste werkdag stond vooral in het teken van training en wennen aan de manier van werken bij SFA Benelux. Daarbij heb ik veel ondersteuning ontvangen vanuit het bedrijf, waardoor ik een succesvolle start heb kunnen maken. Tot op de dag van vandaag doe ik het werk met enorm veel plezier.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

De begeleiding is heel erg goed geweest. Mijn collega’s staan allemaal voor mij klaar als er dingen zijn die ik niet weet. Hierdoor voel ik mij erg welkom in het bedrijf.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

De kennismaking met de nieuwe collega’s en de verschillende soorten werkzaamheden die ik aangeleerd kreeg, maken het werk echt superleuk.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Laat de nieuwe medewerker op eigen tempo wennen aan de werkzaamheden. Hierdoor kan hij/zij zich sneller op zijn/haar gemak voelen en de processen sneller verwerken.

Etienne Fruitman startte op 1 mei als Commercieel Medewerker Binnendienst bij SFA Benelux BV.

SFA Benelux is een dochter van de Franse SFA Groupe en verzorgt de verkoop, marketing, distributie en service van  sanitairmerken in de Benelux.  SFA Benelux levert uitsluitend via groothandels en de sanitaire vakhandel.

BlogNieuwsOnboarding
10 maart 2023

Charlotte van Keulen over haar eerste week bij Flexibility Limburg

Mijn eerste volle werkweek zit erop! Op woensdag 1 maart ben ik begonnen als Marketeer bij Flexibility Limburg. Eerste indruk? Wat een verademing! Contract getekend…
BlogSolliciteren
11 augustus 2022

Werkgevers, vertel je verhaal!

Wedden dat werknemers dit belangrijk vinden? Steeds meer werknemers willen werken bij bedrijven die een positieve invloed hebben op de maatschappij. Zij verwachten dat een…
Solliciteren
10 mei 2022

5 tips voor de voorbereiding op je sollicitatiegesprek.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met de werkgever. Tijd dus om te laten…