Skip to main content

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk voor een nieuwe leidinggevende. In de serie ‘4 vragen’ vertellen nieuwe medewerkers over hun eerste werkdag en onboarding.

Hoe zag jouw eerste werkdag eruit?

Mijn leidinggevende bij Sevagram heeft de ochtend vrij gemaakt voor een kennismakingsronde op de afdeling van het dienstencentrum, een rondleiding door revalidatiecentrum Plataan en zorgcentrum Molenpark. Ook kreeg ik uitleg over de organisatiestructuur binnen Sevagram en de organisatiestructuur binnen het HR-Team.

Daarna werd ik overgedragen naar mijn directe HR-collega’s die mij uitleg gaven over de werkwijze en de daarbij behorende systemen.

Hoe was de begeleiding in de eerste weken?

Ik heb de begeleiding binnen Sevagram als heel goed ervaren en eigenlijk nog steeds. Ik kan alle vragen stellen en er wordt alle zorg, aandacht en tijd besteed aan het inwerken.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in de inwerkperiode?

De eerste dag werd ik verrast met een mooie bos bloemen van Sevagram. Op  de tweede dag werd ik verrast door Flexibility Limburg met een taart die ik samen met de nieuwe HR-collega’s mocht aansnijden.

Welke tip heb je voor werkgevers op het gebied van onboarding?

Wat ik zelf heel fijn vindt als ik ergens start, is een kennismakingsronde op de betreffende afdeling, een rondleiding door het bedrijf en uitgebreid kennismaken met de corebusiness van het bedrijf. Plus uitleg over de organisatiestructuur en de structuur binnen de betreffende afdeling.

Ellen Frings startte op 10 mei als HR Officer bij Sevagram.

Sevagram is een organisatie voor ouderenzorg, waar dagelijks 2.750 medewerkers en 1.200 vrijwilligers werken aan ‘zorg met bezieling’ in de regio’s Heerlen, Maastricht en Heuvelland.

BlogSolliciteren
11 augustus 2022

Werkgevers, vertel je verhaal!

Wedden dat werknemers dit belangrijk vinden? Steeds meer werknemers willen werken bij bedrijven die een positieve invloed hebben op de maatschappij. Zij verwachten dat een…
Solliciteren
10 mei 2022

5 tips voor de voorbereiding op je sollicitatiegesprek.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met de werkgever. Tijd dus om te laten…
Onboarding
6 april 2022

4 vragen over de onboarding van Jordi de Wijs bij Flexibility Limburg

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is best spannend. Je maakt kennis met nieuwe collega’s, krijgt een nieuwe werkplek en gaat aan het werk…